dimarts, 13 d’agost del 2013

"¿Quién mató al Doctor Sexo?" de Carter Brown



Quan millor és el títol pitjor és la novel·la. I dir “pitjor” parlant de Carter Brown és dir detritus de la més baixa estofa. Ni tan sols és divertida o té algun diàleg que permeti somriure. És més del mateix, dones exuberants amb els pits voluptuosos, investigador dur i descregut (Rick Holman), 6 o 7 sospitosos per no marejar al lector analfabet, poc sexe, erotisme d’estar per casa, una mica de violència i ja està.

Sóc conscient que no puc esperar gaire cosa d’aquest autor, però el mínim exigible és que hi hagi humor i l’acció sigui fluida. Tampoc és demanar gaire. Però ni això. Bufff....no puc fiar-me ni de Carter Brown. Tenir una fórmula senzilla d’escriure novel·les i exprimir-la d’una manera continua i sense descans també passa factura. Inclús a qui no pretén res més que fer passar una estona agradable a un lector poc exigent.
El “doctor sexo” del títol és un psiquiatra assassinat en mig d’una cacera. El psiquiatra era un pertorbat sexual...que rar! Gravava les explicacions de les vides sexuals dels pacients i després s’ho passava bomba escoltant-les tot sol. Vaja quin pecat!! Quan mor algun poca-solta comença a fer xantatge amb les gravacions als pacients del doctor. La galeria de sospitosos és molt més sosa de l’habitual i les converses no tenen l’humor descarat d’altres peces selectes del senyor Brown.
Les contraportades d'aquesta
col·lecció són el millor del llibre

El millor: No hem poseu en un compromís.
El pitjor: faltaria espai per enumerar-ho.


Títol original: Who Killed Doctor Sex?
Títol en castellà: ¿Quién mató al doctor sexo?
Traducció: René Cárdenas Barrios (un horror de traductor)
Editorial: Editorial Diana SA
Col•lecció: Colección Caiman
Any: 1964
Any de publicació: 1965
Pàgines: 158

1 comentari:

  1. Acostumat com estic a esbrinar el punt de mentida enmig d'alabances de llibres, en aquest cas els teus comentaris m'han fet recuperar la fe en algunes crítiques.
    Salut
    Joan

    ResponElimina