dilluns, 26 d’agost del 2013

"El hombre de las gafas azules" de Michael Harrison

La veritat és que abans de llegir aquest conte no coneixia l'escriptor irlandés Michael Harrison (1907-91). Publicà la seva primera novel·la, Weep for Lycidias, l’any 1934. va escriure assaigs sobre Holmes, Dickens i Peter Cheney!!! L’any 1972 publicà el recull de contes sobre M. Dupin, el personatge de Poe, que anaren apareixent al llarg del temps en la revista EQMM, amb el títol Murder in the Rue Royale.
El conte “El hombre de las gafes azules” pertany a la recopilació a dalt esmentada i naturalment té com a protagonista a Dupin. L’inici de la història és engrescadora i promet més del que acaba oferint, potser perquè l’espai reduït d’un conte tan breu escanya el desenvolupament de la trama i els fets es produeixen massa ràpidament i esquemàticament per provocar algun tipus d’emoció en el lector.
Sembla més un conte de Holmes que de Dupin. Té bons apunts històrics encara que alguns d’ells semblen introduïts amb calçador. No és un mal conte però podria haver sigut molt millor. Es llegeix amb plaer, però.

El hombre de las gafas azules - Michael Harrison

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada