diumenge, 18 de novembre del 2012

"Viejas amigas" de Dorothy S. Davis

Encara que aquest conte pot encabir-se dins del gènere policíac seria en el suspens psicològic on quadraria millor. Un exercici d’introspecció psicològica sobre l'amistat i la frustració, carregat d’una tensió creixent portada amb bona má per l'autora. No és el millor conte que he llegit de la Davis, però sí una bona història per passar l’estona.
Dorothy Salisbury Davis (1916) és una americana d’Illinois. Començà la seva vida laboral com a publicista i la seguí com a bibliotecària. Debutà amb la novel·la “The Judas Cat” (1949), seguida per “The Clay Hand” (1950). La seva obra més famosa és “A Gentle Murderer” (1951) que en aquest racó del món es va titular “El amable asesino”. També cal destacar dins de la seva producció la novel·la “Where the Dark Streets Go” (1969) i les quatre novel·les amb personatge fixe, Julie Hayes.
Aquest conte s’edità en el número 14 i últim de la breu, mítica i excessivament mitificada revista de gènere negre de principis dels anys vuitanta, “Gimlet”. Avís a navegants: amenaço amb anar “penjant” la resta dels contes inclosos en aquest número en properes setmanes....vosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada