dilluns, 26 de gener del 2015

"Delito en la piel" de Val McDermid

No he tingut sort en el meu primer contacte amb les novel·les de l’escriptora escocesa Val McDermid (1955). Aquesta novel·la breu (molt breu) narrada en primera persona no aporta res d’interessant. Quan la llegeixes t’adones que tot ho has llegit abans unes quantes vegades. Trama magrejada, personatges no especialment interessants, molt diàlegs ràpids i àgils per no cansar el lector que no vol densitats de cap tipus ni una prosa mínimament elaborada, etc.


L’assassinat de la filla petita d’un gran capo de la màfia posa en moviment a la policia per investigar el cas. El suposat suïcidi del capo i un seguit de morts embolicaran encara més el cas i el narrador acabarà descobrint que la cacera de l’assassí li costarà un preu personal bastant alt.

Tòpics a dojo i no especialment ben tractats. Des d’una amistat traïda fins poli honest amb mala sort en l’amor, passant pels consegüents assassinats espantosos que sempre animen molt una trama, la investigació de rigor, mafiosos perillosos, algun gir argumental per mantenir l’interès, etc. Un final precipitat amb ganes d’acabar amb el cotarro et deixa la sensació que McDermid comparteix amb tu el poc interès pel que està explicant.

Es deixa llegir amb facilitat i s’oblida amb la mateixa facilitat. Tot plegat està explicat de forma tant amena i lleugera com superficial. Donada la seva fama suposo que la McDermid té alguna peça més interessant que aquesta. No sé si m’arriscaré a esbrinar-ho. He quedat servit.



El millor: és breu i es llegeix amb facilitat.
El pitjor: L’has llegit moltes vegades abans.


Títol original: Cleanskin
Títol en castellà: Delito en la piel
Traducció: Toni Hill
Editorial: Círculo de Lectores
Col•lecció: ----
Any primera publicació: 2007
Any d’aquesta edició: 2007
Pàgines: 113

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada