dilluns, 10 de març del 2014

"Cavando tumbas" de Carter Brown

El millor de les novel·les de Carter Brown no li pertany a ell i són els textos de les portades i contraportades de l’Editorial Diana. Qui feia els resums i les frases publicitàries era un geni. Una altra novel·leta de Carter Brown. Sempre que vull llegir quelcom ràpid i lleuger agafo una novel·la de Brown. Mai decep perquè mai pots esperar res de bo, ni tan sols quelcom amb una mínima qualitat. Aquesta tampoc és una excepció.

El detectiu privat de rigor, Danny Boyd en la seva primera aparició, és contractat com a jurat d’un concurs de dones amb vestits de bany. Una concursant escanyada, l’empresària del concurs patint pel futur del seu negoci, dos matons per animar la funció amb una mica de violència, uns policies típics i tòpics, interrogatoris amb la corresponent dosi  de sexe soft, investigacions entre whisky i whisky, etc. Un segon assassinat anima el cotarro el suficient per acabar d’empassar-te les pàgines que queden fins al final, i poca cosa més. 

Bé, em deixava d’anotar el de sempre en les novel·letes de Brown, masclisme ridícul amb dones espaterrants que només serveixen per excitar al protagonista, erotisme de pa sucat amb oli que avui podríem considerar misericordiosament naïf, diàlegs ràpids i pretesament enginyosos, personatges tòpics i plans, una mica de violència que avui també es podria considerar apta per a tots els públics, etc. Tot plegat molt poca cosa. Literatura trash.






El millor: algun moment d’humor que ajuda a digerir tant tòpic i estereotip.
El pitjor: és igual a totes les altres novel·letes de l’autor. Tampoc esperava res de nou.







Títol original: Graves, I Dig!
Títol en castellà: Cavando tumbas
Traducció: Andrés Ma. Mateo
Editorial: Diana SA
Col•lecció: Caiman
Any: 1967 (3ª edición)
Any de publicació: 1957
Pàgines: 150

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada