divendres, 6 de setembre del 2013

"El misterio del pájaro de Nueva Zelanda" de James Holding

Leroy King és el pseudònim utilitzat per la parella d’amics King Danforth y Martin Leroy per escriure les seves novel·les policíaques. Viatgen amb les seves respectives dones en el vaixell “Valhalla”, un creuer de luxe on no paren de morir assassinats passatgers, a un per conte més exactament, i així el quartet de tafaners pugui investigar per tots els racons del vaixell.
El gènere ha donat tot tipus d’investigadors (inclús gats) i les èpoques històriques on es situaven els casos criminals han sigut saquejades sense pietat per molts autors. La “novetat” en aquesta sèrie de contes escrits per Holding radica en que són dos matrimonis tafaners que es troben involucrats en els més variats misteris. Com si els matrimonis Tupence i Duluth s’hagessin trobat de vacances i fessin de les seves.....en petit format.  I tot plegat dins del mateix vaixell. Quina casualitat! El més interessant són les càbales sobre qui és l’assassí i el to de comèdia que Holding imprimeix a les històries.
En aquest conte la pluja d’idees deductives dels quatre personatges sobre l’assassinat d’un aficionat a l’ornitologia i les deduccions (encertades naturalment) sobre qui i com ha mort el passatger-víctima formen el gruix de la narració i  són un plaer.... en miniatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada